KLIMA

2,5 – 3%

Det vil nok overraske mange, at flytrafik kun står for ca. 2,5 – 3% af det samlede CO2 udslip i det totale klimaregnskab på verdensplan. Selv om dette tal er væsentligt lavere end den opfattelse langt de fleste har fået, fritager det på ingen måde os der flyver, fra at tage vores del af ansvaret.

Når vi sender folk til Færøerne (og Island), er det med rutefly. Vi kunne vælge at mene, at “de flyver jo alligevel” – men vi er stadig med til at bidrage til, at ruterne er rentable og kan eksistere. Derfor kan vi blot appellere til den enkelte om at tage stilling og til at bidrage med en form for frivillig klima-kompensation. Vi bilder ikke os selv ind, at der således neutraliseres 100%, men det vil til hver en tid være langt bedre, end ikke at gøre noget..

Klimakompensation er en sådan lidt “fluffy” ting. Vi har undersøgt mangt og meget og er for det meste ret meget i tvivl om at de enkelte tiltag er for klimaets skyld eller for at tjene nogle penge på vores dårlige samvittighed. Vi følger faktisk mere med i den indsats, der hele tiden gøres for at udvikle mere miljøvenlig brændstof til flyindustrien, hvor der løbende gøres fremskridt. Det arbejdes også med at lave el-drevne fly og hybrider.

Hele dette klima-regnestykke er særdeles kompliceret, og vi kan som rejsebureau nemt komme til at se ud som om vi “renvasker” os med at at bruge ord som klimakompensation. Det er ikke vores intension, og kan kun sige at vi personligt vælger at lave en slags klimakompensation via en organisation der hedder Atmosfair, som vi synes ser seriøse ud.

ATMOSFAIR – klimakompensation

Atmosfair er en non-profit organisation, hvor man nemt kan beregne det CO2-aftryk, de vurderer at man sætter på sin transport og ferie. Her kan man så efterfølgende vælge at betale til organisationen, der omsætter det til klimakompenserende projekter.

Du kan (frivilligt) beregne/afregne Atmosfair’s bud på et CO2-aftryk via nedenstående link:

Klima Atmosfair - klimakompensation