FÆRØERNE RUNDT

KØR-SELV FERIE - 9 DAGE / 8 NÆTTER
Smukke bjerge og fjorde på Eysturoy - Foto: Lars Viberg - FÆRØERNEREJSER

Tilbydes hele året

Færøerne rundt og ud i hjørnerne

Vejnettet på Færøerne er særdeles veludbygget så det er nemt og bekvemt at komme rundt i det meste af landet. Nyd friheden i egen bil og eget tempo. Da vejret kan være meget forskelligt rundt på øerne, tager det med bilen ikke lang tid at komme til bedre vejr, hvis I ønsker det. 

Natur og hyggelig byliv 

Færøerne byder i høj grad på storslået natur, men landet har også meget andet at byde på. Her finder I verdens mindste og nok hyggeligste hovedstad, Torshavn. Hotellerne er af god standard, og der er her også et rigt kulinarisk og kulturelt udbud. Vandreture i den historiske gamle bydel og ved havnen er et must, når I er i Torshavn. 

En komplet oplevelse 

Færøerne har en enestående natur, en rig historie og et rigt kulturliv. Vejret er ofte afvekslende med regn, tåge, varme og solskin, hvilket giver en varieret naturoplevelser med det ofte skiftende lys. Indbyggerne er særdeles gæstfrie, det mærker man med det samme. 

Luften er ren og frisk og fyldt med fugleliv, og I møder de fritgående og charmerende får alle vegne i den uberørte natur. Nyd stilheden der kun brydes af brusende vandfald og brændingerne fra kysten. På denne kør-selv ferie er det tid til at fordybe sig i alt det Færøerne har at byde på.

Kør-selv ferie på Færøerne 

Vores priser inkluderer BIL + HOTEL (inkl. morgenmad) + FLY (den dagsaktuelle flypris da der flyves med rutefly).

Kør-selv ferie, bilferie og grupperejser til Færøerne med FÆRØERNEREJSER
Se priser – klik på +’et i nedenstående bjælke “PRISLISTER OG BILER


Kør-selv ferie, bilferie og grupperejser til Færøerne med FÆRØERNEREJSER

Rejser til Island - tag en snak med Mette fra ISLANDSREJSER
Aktiviteter i Island - hvalsafari, snescooter, river rafting, islandske heste... med ISLANDSREJSER.
Hvad siger kunderne om vores rejser til Island - ISLANDSREJSER

...Rejser til Færøerne

Prislister og biler

Kør-selv ferie på Færøerne

.
Nedenstående priser er FRA-priser.

Der flyves med rutefly til Færøerne, så prisen på fly-delen kan afvige, svarende til den dagsaktuelle flypris.
Vi anbefaler at I gennem os laver en uforpligtende reservation af fly der fastfryser den dagsaktuelle pris – en mulighed vi har som rejsebureau. 


kør-selv ferie og bilferie Færøerne

2 voksne1 x dobbeltværelse11.175,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse-
3 voksne1 x dobbeltværelse med ekstra seng-
4 voksne2 x dobbeltværelse-
5 voksne2 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse-
5 voksne2 x dobbeltværelse, ét med ekstra seng-
kør-selv ferie og bilferie Færøerne
2 voksne1 x dobbeltværelse11.350,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse11.370,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse med ekstra seng9.290,- pr. person
4 voksne2 x dobbeltværelse-
5 voksne2 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse-
5 voksne2 x dobbeltværelse, ét med ekstra seng-
kør-selv ferie og bilferie Færøerne
2 voksne1 x dobbeltværelse11.860,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse11.710,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse med ekstra seng9.630,- pr. person
4 voksne2 x dobbeltværelse9.580,- pr. person
5 voksne2 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse10.250,- pr. person
5 voksne2 x dobbeltværelse, ét med ekstra seng9.000,- pr. person
kør-selv ferie og bilferie Færøerne
2 voksne1 x dobbeltværelse11.735,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse11.630,- pr. person
3 voksne1 x dobbeltværelse med ekstra seng9.550,- pr. person
4 voksne2 x dobbeltværelse9.520,- pr. person
5 voksne2 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse10.210,- pr- person
5 voksne2 x dobbeltværelse, ét med ekstra seng8.960,- pr. person
kør-selv ferie og bilferie Færøerne
2 voksne1 x dobbeltværelse-
3 voksne1 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse-
3 voksne1 x dobbeltværelse med ekstra seng-
4 voksne2 x dobbeltværelse10.070,- pr. person
5 voksne2 x dobbeltværelse + 1 x enkeltværelse10.450,- pr- person
5 voksne2 x dobbeltværelse, ét med ekstra seng9.200,- pr. person
kør-selv ferie og bilferie Færøerne

Rutebeskrivelse
Vagar lufthavn på FærøerneDAG 1: Ankomst til Færøerne og Vagar lufthavn

Når I ankommer til Vagar lufthavn står bilen klar til afhentning i lufthavnen – her får I samtidig udleveret et kort over Færøerne. Fra lufthavnen i Vagar skal I blot køre ganske kort over til Hotel Vagar, hvor I skal overnatte den første nat.

Hvis I ankommer tidligere på dagen eller hen ad eftermiddagen, kan I denne dag udforske Vagar med fx en tur til Sørvagur, Bøur og Gasadalur, hvorfra der er en fantastisk udsigt til Tindholmur og Mykines.


Vestmanna fuglefjelde på FærøerneDAG 2: Vestmanna fuglefjelde og fantastiske udsigter

I dag går turen fra Vagar via Streymoy til Eysturoy. Her venter den idylliske bygd Gjogv, der ligger på den nord-østlige side af øen. I kører ned i Færøernes første undersøiske tunnel, der på det dybeste punkt er 105 meter under havets overflade. Herefter kan I besøge Vestmanna og tage en skøn sejltur (ca. 2 timer) til Færøernes nok mest populære turistattraktion nord for Vestmanna, Vestmannabjergene med de tårnhøje fugleklipper.

Turen går herefter til Kvivik, hvor I kan lave et stop ved vikingebosættelserne i bygden. I fortsætter turen over Streymoy via “Atlanterhavs-broen” til Eidi og igen videre til Gjogv. Der er på turen mange steder en fantastisk udsigt – ikke mindst til klippeformationer “kæmpen og kællingen” som I finder på nordspidsen af Eysturoy.

Overnatning i Guesthouse Gjaargardur i to nætter. 


Hiking på Slættaratindur på FærøerneDAG 3: Tjørnuvik og Eysturoy

Når I har nydt morgenmaden på hotellet, foreslår vi en tur til Tjørnuvik, der ligger på nordsiden af Streymoy. Her kan I tage en skøn vandretur på det kølige sandstrand og i området se spor fra vikingetiden. Herefter kan I besøge bygden Saksun –  der er et must at opleve. Både kirken og gården Duvugardur (i dag et museum) ligger smukt i den lille fjord med bjerge omkring. Når I kører fra Eidi til Gjogv kører I forbi Færøernes højeste fjeld Slættaratindur (882 m), som også kan bestiges hvis I har mod på dette. I det hele taget en dag hvor I blot kan nyde naturen og de små bygder. Flere steder finder I  små museer og sjove butikker, hvor man ser de lokales håndværk.

Overnatning på Guesthouse Gjaargardur.


Klaksvik på FærøerneDAG 4: Klaksvík og Bordoy

I dag skal I videre fra Gjogv til Klaksvik. Undervejs passerer I Oyndarfjørdur, hvor man kan se de specielle “Rolling Stones” på venstre side ved indgangen til bygden. Efter Oyndarfjørdur skal I igennem den nyeste undersøiske tunnel på Færøerne, videre til Klaksvik. Kunstneren Trondur Patursson har i bunden udsmykket tunnelen med glaskunst. Klaksvik er Færøernes næststørste by. Den ligger smukt placeret mellem bjergene på begge sider. Det er en livlig og driftig fiskeriby med bl.a. en supermoderne svømmehal, en biograf, gode restauranter og muligheder for shopping. Her finder I også Christianskirken, der nok er den smukkeste kirke på Færøerne.

Overnatning  på Hotel Klaksvík i to nætter.


Sælkvinden på FærøerneDAG 5: Færøernes nordligste bygd og sælkvinden

Denne dag kan bruges til at udforske Nordøerne. Første mål er nordpå til Færøernes nordligste bygd Vidareidi, der er en rigtig hyggelig bygd med en kirke, der ligger smukt med udsigt over vandet.

Efter besøget i Vidareidi kan I køre via dæmningen til Kunoy. Her kan I fx tage en vandretur i plantagen og spise en medbragt madpakke. Besøg den lille bygd på vestsiden af øen.

Besøg også øen Kalsoy. Her skal man sejle over fra Klaksvik. Der er der mange sagn knyttet Kalsoy, men det mest kendte er sagnet om sælkvinden. Hun blev tvunget til at gifte sig med en bondesøn fra Mikladalur som hun også fik børn med. Sælkvinden fandt en dag sit sælskind igen og vendte igen tilbage til havet. I kan se den smukke statue af sælkvinden i Mikladalur.

Overnatning  på Hotel Klaksvík.


Torshavn på Færøerne og den charmerende havnDAG 6: Torshavn – en hyggelig hovedstad

Efter morgenmaden går turen fra Klaksvik mod Tórshavn. Her kan I evt. stoppe undervejs ved vikinge-bosættelserne i Leirvik.

Resten af dagen kan I udforske verdens mindste og nok hyggeligste hovedstad, Torshavn. Oplev bl.a. Tinganes med de smukke gamle røde huse og stemningen omkring havnen midt i byen.

Overnatning i Torshavn de næste tre nætter – på 62N Hotel eller Hotel Streym.


Kør-selv ferie på FærøerneDAG 7: Heldagstur til én af de sydlige øer

I dag kan I tage en heldagstur fra Torshavn. I kan fx tage til øen Nolsoy med den offentlige båd fra centrum i Torshavn – den tur tager blot 15-20 minutter. Her vil I få oplevelsen af at komme mange årtier tilbage i tiden. Oplev øen med en af de lokale guider, fx til den sydlige del af øen. Her kan man også se den flotte konstruktion af et fyrtårn med en af verdens største linser. Den har en højde på næsten 3 meter og en vægt på 4 tons! På Nolsoy er der også mulighed for at opleve verdens største koloni af stormsvaler og besøge ornithologen Jens Kjeld Jensen, hvor I kan se den store samling af udstoppede fugle og dyr.

En anden mulighed er en lidt længere sejltur til Færøernes sydligste ø Suduroy. Sejlturen tager ca. 2 timer og på vejen kommer I forbi øerne Sandoy, Stora Dimun og Líitla Dimun – hvor man sætter fårene over i sommerhalvåret. I kan tage bilen med jer, så I selv kan køre rundt på den smukke ø med de høje fjelde og den smukke natur. På Suduroy er der mange gode vandremuligheder, krydret med flere små hyggelige bygder, der er spredt rundt på øen.

I kan også vælge at tage turen til Sandoy. Her er det kun en kort sejltur på ca. 30 minutter. Sandoy er lidt anderledes end de andre øer, da fjeldene er mindre her. Her er til gengæld rigtig gode fiskemuligheder, masser af vandreruter og muligheder for sejlture til de øvrige småøer omkring.

Overnatning igen i Torshavn.


Kirkjubør kirke på FærøerneDAG 8: Torshavn og Kirkjubøur

Brug gerne formiddagen til at opleve lidt mere af Torshavn.  Tag fx på vandretur i den gamle bydel “a Reyni“, Tinganes og til fortet Skansin (her kan I også tage turen med en lokal guide!), hvis ikke I har nået det tidligere på turen.

Senere hen kan I køre til Kirkjubøur – et virkelig seværdigt kulturcenter. Se den omkring 900 år gamle Roykstovan (der regnes for at være verdens ældste beboede træhus), som stadig beboes af kongsbonden (den 17. i rækken). Oplev Olav’s kirken der er helt tilbage fra år 1111. Kirken er opkaldt efter Kong Olav den Hellige. Olav’s kirken er den ældste på Færøerne og er stadig i brug. Her kan også ses ruinerne fra Skt. Magnus katedralen, der anses er en af de største kulturattraktioner på Færøerne.

Overnatning igen i Torshavn.


Slip for an lang sejltur til Færøerne - kun 2 timer med flyDAG 9: Hjemrejsedag

Det er tid til at rejse hjem fra en skøn rundt på Færøerne…. og afhængig af jeres flytider, kan I måske nå lidt flere oplevelser på vej til Vagar lufthavn.

Inkluderet / ikke inkluderet
Inkluderet i FÆRØERNE RUNDT:

  • Fly t/r fra enten Kastrup, Billund eller Aalborg – prisen er en fra-pris da der flyves med rutefly (varierer i forhold til booking tidspunktet – jo før man køber jo billigere)
  • Bil i 8 døgn, inkl. fri kilometer og CDW (Collision Damage Waiver) forsikring.
  • Overnatning 8 nætter inklusiv morgenmad.
  • Inspiration til ruten modtages med rejsedokumenterne. Ved ankomsten til Færøerne modtager I også et kort over Færøerne, der hvor I får udleveret jeres bil.
  • Nød-telefonlinje på Færøerne, tilgængelig hele døgnet.

Ikke inkluderet:

  • Benzin og evt. ekstra forsikring på bilen.
  • Måltider (ud over morgenmad).
  • Tunnelafgifter og udgifter til evt. sejlture.
  • Valgfrie aktiviteter.
Gode råd og anbefalinger

.
FÆRØERNEREJSER anbefaler.
.
VÆR GERNE I GOD TID MED JERES BESTILLING

Vi anbefaler at være i god tid med bestilling af jeres kør-selv ferie til Færøerne. Jo tidligere vi har mulighed for at gå igang, jo mere har vi at vælge imellem i forhold til det I ønsker.
Vi plejer dog også at finde en god løsning ved en senere bestilling.

Bestillingstidspunktet har også indflydelse på prisen på flybilletter.
.
.
FÆRØERNEREJSER - nyttig viden om Færøerne
.
VEDR. FLYBILLETTER

At gennemskue priser på flybilletter kan i disse tider med mange online booking-portaler være en lidt indviklet affære at gennemskue. Her bliver man desværre ofte misinformeret – og tit vises priserne uden baggage for at vise en så billig pris som muligt. Hos os er fly inkluderet i prisen – og I vil altid få den bedste dagsaktuelle pris og selvfølgelig inkl. baggage.

Her får I personlig betjening og vi sammensætter jeres flyvetider bedst muligt i forhold til jeres ønsker. Vi er medlem af Rejsegarantifonden (kræves at fly + overnatning er købt som samlet pakke) så I selvfølgelig gennem os, dækket ind her.


Kig  evt. forbi vores side “NYTTIG VIDEN” – her finder I masser af brugbar information vedr. jeres tur til Færøerne.
Se siden via dette LINK.

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette - rejser til færøerneJannie - rejser til Færøerne
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
FÆRØERNEREJSER er en del af ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor i Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Færøerne og Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk