INDREJSEREGLER

Rejser til Færøerne

  • Man kan rejse til Færøerne uden at skulle i karantæne.
  • Pr. 1. september bortfalder den obligatoriske test ved ankomst til Færøerne. I stedet tilrådes det at man lader sig teste to dage før ankomst og så igen to dage efter ankomst. Testen på Færøerne er gratis og kan udføres på alle dage i ugen i Torshavn og udvalgte dage andre steder i landet. 
  • For alle (færdigvaccinerede og ikke vaccinerede) tilrådes det at man holder sig fra større folkemængder (fx fester, natteliv, kirker, sammenkomster og større sportslige begivenheder og musikarrangementer) – indtil man har fået svar på testen efter 2. dag.

Se alle detaljerne på www.corona.fo


Læs også om tryg bestilling af jeres rejse HER.


Coronavirus i et fly

Kan man blive smittet med coronavirus i et fly? Det spørgsmål dukker op med jævne mellemrum.

Her refererer vi til et svar fra pressechef, Kristoffer Meinert hos SAS, til Teknologiens Mediehus på ing.dk da det er gældende for fly generelt.
På spørgsmålet svarer han:

Al luft i kabinen på et Airbus-fly bliver i gennemsnit udskiftet hvert tredje minut, selv hvis man medregner filtreret og recirkuleret luft. Det er et langt højere niveau, end hvad man oplever i andre indendørsmiljøer og giver passagerne 80 gange mere ilt, end de har brug for for at kunne trække vejret.

Luften i kabinen er en blanding af frisk luft fra uden for flyet og recirkuleret luft, der har passeret gennem filtre, kaldet HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors)-filtre, der kan fange mikroskopiske bakterier og vira med en effektivitet på over 99,99 procent.

Disse filtre er blevet testet til at sikre den luftkvalitet, der er påkrævet på f.eks. en operationsstue på et hospital og fanger vira som MERS og SARS-CoV-2 med ekstrem høj effektivitet.

Der er ikke noget luft fra hverken flyets toiletter, lastrum eller køkken, der bliver recirkuleret. Helt generelt bliver mindre end halvdelen af luften i kabinen genbrugt, ligesom den recirkulerede luft ikke kommer direkte tilbage ind i kabinen uden at være blevet blandet med mindst 50 procent ‘ny’ frisk luft.

Jeg kan derfor sige, at jeg ikke har kendskab til sygdom, der er blevet spredt på fly på grund af ventilationsluften. Smitte kan formentlig stadig ske ved, hvis man sidder tæt på en smittet, der hoster og nyser, men det vil ikke sprede sig til hele kabinen.
Jeg vil helst ikke sige, at det aldrig kunne ske, men det er ingen stor risiko, da vi har foretaget disse grundige foranstaltninger.”

I lufthavnen/flyet

Pr. 15. juni skal der bæres et såkaldt kirurgisk mundbind i alle lufthavne. Dette er en international aftale for at reducere risiko for coronasmitte og et tiltag vi hilser velkommen. Samtidig anbefales en afstand på 1,5 meter når man færdes i lufthavnen.

Mundbind skal også bæres på flyet og under selve flyveturen.


De bedste hilsner fra
Mette, Jannie, Lars og Mia
FÆRØERNEREJSER

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette - rejser til færøerneJannie - rejser til Færøerne
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
FÆRØERNEREJSER er en del af ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor i Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Færøerne og Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk