Corona | Covid-19

Her hos FÆRØERNEREJSER er vi selvfølgelig også ramt af, at regeringen og udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser – og dermed er også vores kunder ramt.
Den foreløbige dato for denne tilstand er frem til 31. maj, og vi har selvfølgelig haoft kontakt til alle vores kunder der skulle rejse i den periode, for enten at ombooke eller evt. aflyse.
Selvom denne tilstand er problematisk for både os og vores kunder, kommer bekæmpelsen af coronavirus i forreste række. Det støtter vi selvfølgelig 100% op om og følger således udviklingen tæt.
 
Her i tiden efter de drastiske tiltag i vores samfund, er der mange overskrifter i medierne der tolkes på. Det har bl.a. være overskrifter om at “kunderne får ikke deres penge tilbage” og “rejsebranchen går konkurs”. Og mange læser desværre ikke ned i artiklen. Disse overskrifter er opstået som følge af en pressemeddelelse fra Danmarks Rejsebureau Forening, der er ude i et politisk pres på regeringen i forhold til nogle hjælpepakker til rejsebranchen. Udmeldinger der af pressen – specielt den mere kulørte del – har skabt nogle aldeles misvisende overskrifter. 
 
Vi vil gerne understrege to ting. 
Vi er medlem af Rejsegarantifonden der er sat i verden for at sikre kunderne deres penge hvis et rejsebureau går konkurs.
I (vores kunder) er dækket af Pakkerejseloven der sikrer jer at I får jeres penge retur hvis en rejse ikke gennemføres.
De to ting tilsammen sikrer kunderne 100%, så vær tryg ved det.
 
Med den sikkerhed i hånden kan I have tillid til os – og samtidig vil vi understrege at vi her hos FÆRØERNEREJSER, der har eksisteret i snart 10 år nu, også har et sundt fundament at stå imod med. Så en konkurs hos os kommer ganske enkelt ikke til at ske.
 
Når det er sagt vil vi ikke lægge skjul på, at sådan en krise ikke er sjov for os (og for branchen generelt).
Vi er et familiefirma, og vores rejsebureau er vores hjerteblod. Der er rigtig mange timers arbejde med hver enkelt kunde, fra den første kontakt… tilbud…mellemliggende mails og telefonsamtaler – og til de afsluttende rejsedokumenter til eksempelvis en kør-selv ferie, med en udførlig rejsebeskrivelse dag for dag, booking af aktiviteter osv… Mange har været til et møde (eller to) på kontoret over en kop kaffe og rigtig mange har også været forbi til vores gratis foredrag/infomøde hen over vinteren. Vi laver årsmagasiner, gratis kort med highlights i Island… og meget mere…
Så vores håb er, at vores kunder viser tålmodighed i den her fase og ikke bare farer ud i aflysninger af turene der ligger hen i det senere forår og sommeren. Vi er allerede i gang med rettidig omhu omkring ombooking af ture, der ligger lige på den anden side af regeringens foreløbige skæringsdato for flyvninger. Det vil kunderne snart opdage.
Vi har stadig god tid og vi nu forhandlet os til væsentligt kortere aflysningsfrister hos vores samarbejdspartnere på Færøerne. Og vi har meget vanskeligt ved at forestille os, at turene i det sene forår eller sommeren ikke kan gennemføres.
Og hav i mente at I gennem pakkerejseloven er sikret 100% hvis en rejse ikke kan gennemføres. Vores opgave her er blot at de flyttes eller aflyses i tide så vi ikke lider tab – igen, I lider ikke tab.
 
Lige nu oplever vi også kunder der tøver med at betale sidste rate af deres rejse i frygt for at de ikke får deres penge tilbage. Begrundelse er typisk med ordene  “vores rejseforsikring (afbestillingsforsikring) vil ikke dække…” Det er ikke jeres forsikringsselskab der er i spil, det er Pakkerejseloven.
 
Så vær tryg – lovgivningen er med jer. Vi kan bare gentage det tidligere om både Pakkerejseloven og Rejsegarantifonden. Der er ingen risiko. Oven i det er vi medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og har en udvidet ansvarsforsikring – begge ting vi ikke er forpligtet til, men det har vi valgt. 
Kort sagt er I sikret på kryds og tværs – i modsætning til dem der selv har booket rejser, for her er de ikke dækket på samme måde. Så vær glad for at I har brugt et rejsebureau 😉
At vi sådan går ud og skriver ovenstående ord vidner om meget specielle tider lige nu, men vi synes det er vigtig for os at give os til kende om hvem vi er og hvad vi står for her hos os – og ikke mindst hvad jeres rettigheder er.

Corona på Færøerne – og status for rejser til landet

Færøerne er nu i den rigtig gode situation, at de ikke længere har flere tilfælde af corona. Og derfor fastholder de også deres karantæne på 14 dage ved indrejse – og dette gælder frem til d. 30. juni. Vi holder øje med situationen – og hvis forholdene ændrer sig, så opdaterer vi her + informerer de kunder det berører.


Coronavirus i et fly

Kan man blive smittet med coronavirus i et fly? Det spørgsmål dukker op med jævne mellemrum.

Her refererer vi til et svar fra pressechef, Kristoffer Meinert hos SAS, til Teknologiens Mediehus på ing.dk da det er gældende for fly generelt.
På spørgsmålet svarer han:

Al luft i kabinen på et Airbus-fly bliver i gennemsnit udskiftet hvert tredje minut, selv hvis man medregner filtreret og recirkuleret luft. Det er et langt højere niveau, end hvad man oplever i andre indendørsmiljøer og giver passagerne 80 gange mere ilt, end de har brug for for at kunne trække vejret.

Luften i kabinen er en blanding af frisk luft fra uden for flyet og recirkuleret luft, der har passeret gennem filtre, kaldet HEPA (High Efficiency Particulate Arrestors)-filtre, der kan fange mikroskopiske bakterier og vira med en effektivitet på over 99,99 procent.

Disse filtre er blevet testet til at sikre den luftkvalitet, der er påkrævet på f.eks. en operationsstue på et hospital og fanger vira som MERS og SARS-CoV-2 med ekstrem høj effektivitet.

Der er ikke noget luft fra hverken flyets toiletter, lastrum eller køkken, der bliver recirkuleret. Helt generelt bliver mindre end halvdelen af luften i kabinen genbrugt, ligesom den recirkulerede luft ikke kommer direkte tilbage ind i kabinen uden at være blevet blandet med mindst 50 procent ‘ny’ frisk luft.

Jeg kan derfor sige, at jeg ikke har kendskab til sygdom, der er blevet spredt på fly på grund af ventilationsluften. Smitte kan formentlig stadig ske ved, hvis man sidder tæt på en smittet, der hoster og nyser, men det vil ikke sprede sig til hele kabinen.
Jeg vil helst ikke sige, at det aldrig kunne ske, men det er ingen stor risiko, da vi har foretaget disse grundige foranstaltninger.


De bedste hilsner fra
Mette og Lars Viberg
FÆRØERNEREJSER

 
PS. Pas på hinanden derude og lad os sammen komme på fode igen!
– og vores telefon og mail er stadig åben 🙂

 

Kontakt os hvis du har spørgsmål

Mette - rejser til færøerneJannie - rejser til Færøerne
Det er oftest Mette eller Jannie der tager telefonen når du ringer. På kontoret er også Lars og Mia.
FÆRØERNEREJSER er en del af ISLANDSREJSER er et helt igennem dansk- og danskejet rejsebureau,
med kontor i Aarhus – drevet med stor kærlighed og kendskab til Færøerne og Island. Læs mere om os HER.

52 40 40 77 | mail@islandsrejser.dk